GYERAN MARI AKA TAMAGOYAKI AKA TELUR GULUNG
Resepi : Aniza Saidin (Aniza little kitchen)Bahan A
3 biji telur
2 sudu air
Sedikit garam
Sedikit lada sulah
dipukul gebu bersama
Bahan B
Dihiris nipis dan halus
2 ulas bawang putih
1 labu kecil bawang besar
1/2 batang saleri
6 batang daun kucai
Campurkan bahan A dan bahan B
Kacau rata
Panaskan sedikit butter dlm non stick pan atau pemanggang yang sangat ajaib tu
Rollkan semasa masih agak basah-basah dan roll ketat-ketam tau..jangan takut panas
Kalau ada lebihan aduanan telur lagi dan mahukan tamagoyaki menjadi besar , tolak roll tu ke tepi sikit dan curahkan telur dihujungnya dan sambung lagi roll sampai habis adunan
Hasilnya seperti gambar diatas, kami guna 6 biji telur
Selamat mencuba...
No comments:
Post a Comment