Sunday, 30 October 2016

GYERAN MARI AKA TAMAGOYAKI AKA TELUR GULUNG






















GYERAN MARI AKA TAMAGOYAKI AKA TELUR GULUNG
Resepi : Aniza Saidin (Aniza little kitchen)

Bahan A
3 biji telur 
2 sudu air 
Sedikit garam
Sedikit lada sulah
dipukul gebu bersama 

Bahan B
Dihiris nipis dan halus 
2 ulas bawang putih 
1 labu kecil bawang besar
1/2 batang saleri
6 batang daun kucai

Campurkan bahan A dan bahan B 
Kacau rata
Panaskan sedikit butter dlm non stick pan atau pemanggang yang sangat  ajaib tu
Rollkan semasa masih agak basah-basah dan roll ketat-ketam tau..jangan takut panas
Kalau ada lebihan aduanan telur lagi dan mahukan tamagoyaki menjadi  besar , tolak roll tu ke tepi sikit dan curahkan telur dihujungnya dan sambung lagi roll sampai habis adunan
Hasilnya seperti gambar diatas, kami guna 6 biji telur
Selamat mencuba...



























No comments:

Post a Comment