Tuesday, 8 November 2016

SCRAMBLED EGGS DAN SARAPAN PINGGAN BESAR










   Roti bakar bercheese, scrambled egg, sausage, salad dan buah tembikai








  Creamy scrambled egg cara kami...






CREAMY SCRAMBLED EGG
Resepi : Aniza Saidin (Aniza little kitchen)

Bahan- bahan
3 biji telur
1/2 cawan susu fresh
1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar mentega atau minyak zaitun

Pecahkan telur kedalam mangkuk dan campurkan dengan susu, lada sulah dan garam
Pukul telur hingga berbuih dan kembang 
Panaskan non stick pan, masukkan mentega atau minyak zaitun
Biarkan hingga mentega mencair barulah masukkan adunan telur
Biarkan telur sedikit mengeras dan kacau perlahan-lahan 
Biarkan hingga semua telur agak mengeras tutup api dengan segera
Scramble egg lebih sedap bila sedikit lembut dan basah-basah
Sedia dihidangkan bersama roti bakar atau dimakan begitu saja








   Set sarapan yang lengkap










No comments:

Post a Comment